Het wat, de waarom en vooral de hoe achter duurzaam bouwen

Duurzaamheid: het lijkt soms nog eerder een ver-van-ons-bed-show of een onderwerp dat we niet zo makkelijk aansnijden omdat het eerder veraf lijkt dan benaderbaar. Toch hoeft duurzaam bouwen helemaal niet gecompliceerd of onnodig uitdagend te zijn. Meer nog: een duurzame aanpak kan jou net heel wat opleveren…

Benieuwd naar onze expertises? Ontdek het hier!

Duurzaamheid: méér dan een groen modewoord

Hoewel ecologie integraal deel uitmaakt van een duurzame aanpak - en al zeker wanneer je bouwt of renoveert - zetten we bij Tim Building graag een ‘duurzaamheidsbril’ op die verder kijkt dan enkel dat.

Wij kijken naar duurzaamheid in zijn geheel: hoe langer jij kan profiteren van je woning, hoe beter dat niet alleen is voor jezelf op lange termijn, maar ook: hoe beter dat is voor milieu, mens en maatschappij. In feite is een duurzame bouwaanpak dus een win-win situatie voor iedereen. Klinkt veelbelovend, toch?

Hoe kan je duurzaam bouwen?

Oké - je bent nu mee met de redenen achter een duurzame aanpak. Maar hoe kan je dit concreet omzetten in acties? Ook daar helpen we je graag mee.

1. Kies voor de juiste bouwmaterialen

Wist je dat de materiaalkeuzes voor je isolatie, je dak, je (binnen)muren en meer een invloed hebben op hoe duurzaam jij bouwt en woont? Kies je bijvoorbeeld voor hoogwaardige isolatiematerialen, dan is je huis logischerwijs beter geïsoleerd. Gevolg: je zal minder energie moeten verbruiken. Goed voor het milieu én voor jouw energie-afrekening.

Maar ook door te kiezen voor onuitputtelijke natuurlijke grondstoffen met zo weinig mogelijk chemische additieven ben je al een hele stap verder. Bij Tim Building moedigen we dit zelf alvast aan door onszelf continu bij te scholen op dit vlak om jou de meest duurzame opties te bieden.

Lees hier meer over de link tussen een goed geïsoleerde woning en energie-efficiëntie

2. Overweeg ecologisch verantwoorde opties zoals zonnepanelen & meer

Wil je nog een stapje verder gaan? Dat kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk. Toevoegingen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en meer zijn dan ook zaken waar je lang profijt van kan hebben. Ook hier kan je rekenen op ons advies op jouw maat.

3. Kies voor Tim Building als expert in wind- en waterdicht bouwen

Wij geloven dat duurzaamheid begint bij de fundering van je woning. Hoe meer jij wind- en waterdicht bouwt, hoe meer jou dat oplevert op korte en lange termijn. Tim Building mag je dan ook beschouwen als dé vakman op dit gebied.

Duurzaamheid als financieel voordeel

Tja, dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar je bouwt, met welke materialen je werkt, wat voor woning je renoveert of bouwt,... Net omdat dit voor elke provincie en zelfs regio kan verschillen, richtte de Vlaamse Overheid de ‘Premiezoeker’ op. Die kan je makkelijk raadplegen om te kijken of jij bij het renoveren of bouwen van je woning recht hebt op premies voor bijvoorbeeld zonnepanelen, bepaalde bouwmaterialen en meer.

Uiteraard helpen we je hierbij. Bij Tim Building beschikken we over heel wat kennis inzake duurzaam bouwen en de bijbehorende premies. We gaan met jou gericht op zoek naar de financiële tegemoetkomingen voor jouw woning.

Op zoek naar een aannemer die écht luchtdicht bouwt? Ontdek onze expertises!

Tim Building: duurzaam van op de werf

We staan je graag bij van a tot z. Vraag gemakkelijk een offerte aan of contacteer ons, dan ontvangen we jou graag op ons kantoor om te bespreken hoe we van jouw woning een zo duurzaam mogelijke woning kunnen maken.

Neem contact op met Tim Building