Hoe zet je isolatie in om je woning zo energie-efficiënt mogelijk te maken?

Als je een nieuw huis bouwt of een oude woning renoveert, doe je dat liefst zo energie-efficiënt mogelijk. Dat is logisch! Je wil namelijk zo lang mogelijk optimaal kunnen genieten van je nieuwe thuis.

Zelfs als je niets weet over het bouwen (of renoveren) van huizen, zijn er enkele eenvoudige manieren waarop jij ervoor kunt zorgen dat jouw woning zo energiezuinig mogelijk is. De allerbelangrijkste? Isoleren, isoleren, isoleren. We nemen je er graag in mee.

Benieuwd naar hoe we onze expertises inzetten voor jouw woning? Ontdek het hier!

Waarom is isolatie zo belangrijk?

De koudere maanden zijn volop bezig. Is jouw woning slecht geïsoleerd? Dan zorgt dat voor koude in huis, méér verwarming en dus hogere energierekeningen. Dat kan je wel missen nu de prijzen al zo sterk stijgen!

Waaneer je je huis goed laat isoleren of met een goede isolatie bouwt vanaf het begin, houdt het de warmte binnen tijdens de wintermaanden. Toch is isolatie niet alleen tijdens de wintermaanden nuttig. In de zomer zorgt het ervoor dat je huis niet te veel opwarmt - en dat komt jou ook ten goede. Niemand zit namelijk graag te puffen en te zweten in zijn eigen huis.

Daarnaast zorgt goede isolatie er ook voor dat er zich niet te veel vocht ophoopt in je huis. Zo heb je geen last van schimmels of andere vochtproblemen die structureel heel wat schade kunnen veroorzaken aan jouw huis.

Tenslotte kan je dankzij een goede isolatie de geluidsoverlast in en rond jouw huis beperken. Jij kan geluid buitensluiten waardoor het bij jou thuis altijd heerlijk stil is, maar je zorgt er meteen ook voor dat je goede vrienden blijft met de buren - ook wanneer je wel eens graag mee brult onder de douche.

Hulp nodig met warmte binnen of buiten te houden? Tim Building helpt graag!

Hoe kies je de juiste isolatie?

Alle soorten isolatie kunnen je helpen te besparen op uw energierekening, maar sommige soorten zijn beter dan andere voor bepaalde situaties. Soms kun je er echter moeilijk aan uit welk type jij nu nodig hebt en waarom. Reken daarvoor gerust op Tim Building! Onze vakexperts zijn dé specialisten in isolatie en kunnen dus exact bepalen wat jij nodig hebt.

Belangrijke vragen waar we ons op baseren om te bepalen welke isolatie voor jou het beste werkt, zijn onder andere:

  1. Bouw je een nieuwe woning, of renoveer je een woning?
    Ben jij bijvoorbeeld bezig aan een totaalrenovatie? Dan bekijken we samen of je huis al eerder geïsoleerd is, op welke manier, of dat voor jou werkt…
  2. Wat is jouw budget?
    Hoewel isolatie een goede investering is, is het zeker niet goedkoop om je huis tot in de puntjes te isoleren. We horen daarom graag wat jouw budget is.
  3. Waar wil je allemaal isolatie plaatsen?
    Het zou kunnen dat je ruimte per ruimte een ander type isolatie nodig zal hebben. Een wasberging zal bijvoorbeeld veel vochtiger zijn dan jouw woonkamer, je zolder heeft misschien niet even sterke isolatie nodig als je slaapkamer, …

Op zoek naar een aannemer die écht luchtdicht bouwt? Ontdek onze expertises!

Wat moet je zeker isoleren?

Dat je je dak en muren moet isoleren, lijkt logisch. Maar wist je dat er via de kelder van jouw woning ook heel wat warmte verloren kan gaan? Dat er via stopcontacten bijvoorbeeld ook warmte verloren kan gaan als die niet goed geplaatst zijn? En dat je bij het kiezen van ramen en deuren ook best rekening houdt met een goede isolatie?

Tim Building legt je haarfijn uit welke isolatie je best waar plaatst, en waarom we een bepaald type isolatie aanraden. Daarnaast zijn onze stielmannen ook experts in het plaatsen van isolatie. Jij mag dus rekenen op een vakkundig afgewerkte woning!

Op naar energie-efficiëntie met Tim Building?

Dat horen we graag. Vraag gemakkelijk een offerte aan of contacteer ons, dan ontvangen we jou graag op ons kantoor om te bespreken hoe we van jouw woning een energie-efficiënt pareltje kunnen maken!.

Neem contact op met Tim Building