Winddichte woning in Onze-Lieve-Vrouw-Waver

  • Type gebouw
    Hedendaags
  • Locatie
    Onze-Lieve-Vrouw-Waver

“We maken onze nieuwe woning nu helemaal klaar voor verhuur,” vertelt eigenaar Mark Barberien. “We willen dit huis tegen eind 2021 laten bewonen. Het gaat om een compacte woning met tuin en een comfortabele binnenruimte.”

 

Winddichte woning: ruwbouw, ramen en dak

Tim Building leverde deze woning in Onze-Lieve-Vrouw-Waver water- en winddicht (casco) op in mei 2020 (ruwbouw en riolering, ramen en dak). Mark geeft de woning nog even alle tijd en ruimte. “Het huis moet zich nog wat ‘zetten’. Nu is het tijd voor afspraken omtrent de afwerking en de gespecialiseerde technieken.”

Wat is water- en winddicht bouwen (casco)?

Een nieuwbouw bestaat altijd uit twee delen: de ruwbouw en de afwerking. Het water- en winddicht gedeelte (ruwbouw of casco) is het eerste deel van de nieuwbouw, de afwerking het tweede deel. Tim Building legde hier de fundering, deed het metselwerk, plaatste de rioleringsbuizen en betonputten en deed de voorbereiding voor het dak en het buitenschrijnwerk. Daarna kon Mark beginnen aan het sanitair, de elektriciteit, de verwarming, enzovoort.

 

Vlotte samenwerking met aannemer Tim Building

Mark: “De samenwerking met het team van Tim Building liep perfect. Het team van deze Lierse bouwfirma heeft mooi werk geleverd. Er was regelmatig overleg, de werfleider kwam op geregelde tijdstippen langs en de firma speelde gepast in op mijn vragen. Ik heb hen rustig hun werk laten doen, zodat alles netjes afgewerkt kon worden.”

Zonnepanelen, domotica en elektrisch oplaadpunt

“De bouwstijl was mijn keuze. Het is een hedendaagse woning met zonnepanelen en een tuin. Dit is een huis waar het comfortabel wonen zal zijn. We voorzien onder meer domotica en een laadpunt voor elektrische auto’s.”