Ze oogt hip, deze moderne woning in Lier. Op het eerste gezicht is het een klassieke woning, maar wie langer kijkt, merkt de finesse. De subtiele zwarte touches maken deze moderne halfopen bebouwing helemaal af. De bewoners kozen voor een zwarte omlijsting van de ramen, een zwarte regenpijpen en zwarte klinken.  

Overname Tim Building 

Hans Vercammen: “We waren eigenlijk in zee gegaan met een andere bouwaannemer, die in de bouwfase werd overgenomen door Tim Building. De overgang is zeer vlot verlopen: de gemaakte afspraken bleven behouden en de communicatie verliep vlot.”  

Bouwaannemer Tim Building denkt écht mee 

Hans vervolgt: “Bouwen doe je niet zo vaak in je leven: je hebt er niet alle kennis van en alle ervaring mee. Dan is het belangrijk dat je iemand hebt die ook écht met je meedenkt en weet waarover hij spreekt. Iemand die niet alleen uitvoert, maar ook (mee)denkt.” 

Herbruikbare steen in pastoriestijl  

De bewoners kozen voor architect Bert Nauwelaerts. De woning werd gebouwd in een klassieke, herbruikbare steen die vaak wordt gebruikt in pastoriestijl. Alles is vrij strak afgewerkt met zwarte ramen. Het is een moderne woning met enkele klassieke toetsen. Hans: “Die houttoetsen in de deur geven dat warmere gevoel. Modern met een touch, zonder dat het te kil en strak is.”  

Grote open ruimtes met glazen deuren  

Het gelijkvloers bestaat uit grote open ruimtes met glazen deuren. Hans verklaart: “We hebben ervoor gekozen om beneden met grote open ruimtes te werken. Ook kozen we ervoor om het bureau af te sluiten met glazen deuren. Zo heb je toch een aparte ruimte voor elk stuk, zonder dat het écht afgesloten is. Het gaat eigenlijk om één open ruimte, met hoeken, zodat je een aparte ruimte hebt om te eten, te werken, de living, het bureau… Toch zijn ze allemaal aan elkaar geconnecteerd.”  

Boven bevinden zich de slaapkamers en de badkamer. Bovendien hebben ze er ook nog een grote open ruimte, ‘de zolder’. Deze wordt momenteel als tweede bureau en als opslagruimte gebruikt. Later zal de ruimte ingericht worden als een speelkamer voor de kinderen.