Duurzaam bouwen met Tim Building

Als erkend aannemer met een passie voor woningbouw, verdiepten we ons in de nobele leer van het duurzaam bouwen. Ons vakmanschap zetten wij in voor het leven.

Wat is duurzaam bouwen precies?

Met duurzaam bouwen doelt men op een bouwvisie waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met mens en milieu. Dat betekent dat we streven naar een zuinig verbruik, zowel naar energie als water toe. Ook de keuze voor duurzame, gezonde en niet-belastende bouwmaterialen valt onder de noemer duurzaam bouwen.

Vraag hier uw offerte

Waarom is duurzaam bouwen belangrijk?

Door te kiezen voor duurzaam bouwen, hanteren we bij de start een langetermijnvisie. Dit houdt vele voordelen in voor u als bewoner:

 • Door bewust te kiezen voor degelijke isolatie, hernieuwbare technieken en een grondige ventilatie, bespaart u aanzienlijk op uw energieverbruik. Hoewel de keuze voor deze materialen in eerste instantie duurder lijkt, verdienen deze investeringen zichzelf al op korte tijd terug.
   
 • We houden rekening met de toegankelijkheid van uw pand, zodat ze mettertijd vlot aanpasbaar is aan veranderende behoeften.
   
 • The future is green: een woning die opgericht werd onder een duurzame bouwvisie, wint automatisch aan populariteit én marktwaarde.
   
 • Wist u dat onze verwarming (van gebouwen en ons warme water) goed is voor een derde van de totale CO2-uitstoot? Bovendien naderen we de uitputting van fossiele brandstoffen. Naast uw portefeuille doet u dus ook de natuur een enorm plezier door te kiezen voor hernieuwbare energie en een energiezuinige woning.

Duurzaam bouwen begint met een duurzame ruwbouw

Om na 25 jaar nog steeds te genieten van een sterke, gezonde woning, starten we met de basis van het hele concept: de ruwbouw. Als letterlijk fundament van uw toekomstige thuis is dit het onderdeel van het duurzaam bouwen waarop absoluut niet bespaard mag worden. Ongeacht de gewenste bouwstijl: een oerdegelijke ruwbouw, gestoeld op een grondig doordachte fundering en riolering, is onontbeerlijk. Laat Tim Building precies daarin gespecialiseerd zijn, en u ontdekt meteen waarom u hier aan het juiste adres bent.

Bekijk hier onze realisaties in winddichte ruwbouw

Een duurzaam waterbeleid

Duurzaamheid heeft dus zeker te maken met de juiste materiaalkeuze. Minstens even belangrijk is de kwaliteit, het gebruik en de plaatsing ervan. Deze laat u het best over aan een ervaren vakman die vertrouwd is met de hantering. Bij het plaatsen van een duurzame waterkering is het essentieel dat de folies en EPDM slabben foutloos worden geïnstalleerd, om ernstige vochtproblemen en aantasting van uw isolatie en muren te voorkomen. Ook voor advies omtrent een duurzame riolering, waarbij het hemelwater en afvalwater strikt gescheiden worden en waar hemelwater mogelijk wordt hergebruikt, bent u bij Tim Building aan het juiste adres.

Duurzaam bouwen met Tim Building

Dankzij onze verfijnde cocktail van energievriendelijke technieken én ervaren vakmanschap, durven we ons inmiddels specialist inzake duurzaam bouwen noemen. Dat illustreren we graag met een aantal concrete voorbeelden:

 • Kwalitatieve materiaalkeuze: Tim Building kiest bewust voor materialen en technieken met een lange levensduur – van pluggen tot klinken en isolatiemateriaal.
   
 • Voorkomen van vochtproblemen: onze ervaren vaklui kennen het klappen van de zweep en zijn de meest gangbare vochtproblemen te snel af.
   
 • Energievriendelijke toestellen: in samenspraak adviseren we u graag bij de keuze voor het juiste toestel: warmtepompen, zonnepanelen, waterrecuperatie, ventilatiesystemen, laadpalen voor elektrische voertuigen, … Ook daarin staat de levensduur en de opbrengst op lange termijn centraal.

Advies bij duurzaam bouwen

Overweegt u een kant-en-klare woning te laten bouwen door Tim Building? Dan zetten onze experts zich graag met u samen voor een grondige studie van uw woonproject. We leggen de loep op de muuropbouw, de isolatie van de ramen en de precieze volumes van elke ruimte. Op basis van deze gegevens berekenen wij tot in detail de beste toepassingen voor uw project.

Contacteer ons vrijblijvend voor advies!