Onze metsers aan het woord

Bouwen met Tim Building is meer dan de realisatie van je nieuwe droomhuis uit handen geven. Je bouwproject wordt met veel zorg, toewijding en liefde in elkaar gezet door deze kundige handen. We maken kennis met Dirk, Gunter, Jordy en Yonas.

Dirk: “Hiervoor in de wieg gelegd”

Dirk vervoegde het team in 2019 als metser/diender. De stiel van metser spreekt voor zich, een diender staat de andere metsers bij door benodigdheden op te halen en met de kraan alle materialen op de juiste plaats te leggen.

“Ik heb deze job altijd al willen doen, van jongs af aan. Ik ben voor de bouwsector in de wieg gelegd. De veelzijdigheid van de job vind ik heel aangenaam: lijmen, dakwerken doen, gevelsteen metsen, betonnen elementen verplaatsen, ijzeren netten leggen om beton te wapenen, ...
Een divers takenpakket, waardoor geen twee werkdagen hetzelfde zijn. Ook qua intensiteit zit er veel variatie in: een huis met een mooie gevelsteen is immers een stuk minder zwaar dan een betonblok van een woning neerzetten.”

“We werken altijd in een ploeg van 3 tot 4 medewerkers. Elke werkdag staan we al om 7 u ’s ochtends op de werf. Ik word altijd blij als ik resultaat zie: we trekken een woning immers compleet vanuit het niets op. Bovendien weet je dat je meebouwt aan iemands droom. Dat maakt deze job bijzonder en waardevol.

Hoe de ideale metser eruit ziet? Volgens mij is flexibiliteit enorm belangrijk. Op een bouwwerf verlopen de dingen immers niet altijd precies zoals verwacht. Stevig in je schoenen staan en goed kunnen samenwerken zijn ook essentieel. De rest vloeit voort uit oprechte interesse en liefde voor de stiel.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de gerestaureerde hoevestijl met een modern binnenkader, maar ik zet ieder project met dezelfde goesting neer. Tim Building is echt een fijn bedrijf om te werken. Een bende toffe gasten, een fijne werksfeer en je voelt dat je in een onderneming met toekomst werkt. Dat werkt motiverend.

Lees: Metselwerk, topwerk tot in de kleinste voeg

Gunter: “Altijd in de buitenlucht”

Na de overname van Faes bouwondernemingen in 2019, kwam Gunter mee over naar Tim Building. Hij had er toen al sinds 2002 vele jaren ervaring als metser op zitten. Als 17-jarige jonge kracht begon hij al als bekister, schrijnwerker en dakwerker. Eens hij bij Faes aan de slag kon, mocht hij metsen en bekisten.

“Mijn taken als metser zijn heel uiteenlopend: ruwbouw, metselwerken, binnenmuren lijmen, gevelsteen metsen, kortom een woning afwerken van fundering tot de puntgevel. Toegegeven: het is zwaar werk, maar ik heb het toch altijd met plezier gedaan. Bovendien ben ik door mijn ervaring van vele markten thuis: zowel schrijn- als timmerwerk en het stelwerk behoren tot mijn takenpakket. Dat maakt mijn job heerlijk afwisselend.
‘Den bouw’ is mijn leven en ieder project is anders. Je hebt veel vrijheid, je zit altijd in de buitenlucht en je komt op zoveel verschillende plaatsen. Elke vrijdag komen we met allemaal samen op het bedrijf. Dan bakt Tim voor iedereen frieten en houden we de groepsgeest er stevig in.”

Jordy: “Collegialiteit is fantastisch”

Ook Jordy kwam aan boord in 2019 en staat in voor het metselwerk, zowel in de nieuwbouw- als de renovatieprojecten. “Afhankelijk van het type werkzaamheden kun je ingezet worden in alle fasen van het bouwproces. Je metst binnen- en buitenmuren in verschillende steensoorten en met verschillende technieken.
Ik koos voor het beroep van metser/diender omdat ik heel graag buiten ben. Ook de vrijheid en de variatie van de bouwsector kan ik waarderen. Ik zie mezelf niet als magazijnier van 9 tot 5 werken, ik heb frisse lucht nodig. Je komt op zoveel verschillende werken en er is steeds iets anders te doen, heerlijk! Ook in de winter kan ik daarvan genieten, dat hoort er nu eenmaal bij.
Mijn taak als diender bestaat eruit te zorgen dat mijn collega-metsers verder kunnen en niet opeens zonder mortel of een bepaald instrument komen te zetten. Daarbuiten mets ik ook gewoon mee.

Werken bij Tim Building is hard werken, maar heel plezant. Er hangt altijd een prettige werksfeer en de collega’s zijn een goeie mix van jong en oud. Tussen het harde werk door amuseren we ons prima en de collegialiteit is hier fantastisch. Intussen heb ik hier al heel wat mooie realisaties op mijn palmares staan, waar ik best trots op ben.

Yonas, metser/diender in opleiding: “Metsen en bekisten”

Yonas liep eerst een stage van vier weken bij Tim Building en volgt er nu een Interne Beroeps Opleiding via de VDAB. “Sinds eind april van dit jaar kreeg ik hier een vast contract als metser/diender in opleiding.
Als stagiair was ik verantwoordelijk voor de verwerking van de materialen volgens de regels van de kunst. Orde op de werkplaats is heel belangrijk: bij de dagelijkse afsluiting van de werf zorg ik ervoor dat alle materialen en gereedschap netjes terug op de juiste plaats ligt. Naast de metselwerken help ik ook mee bekisten. Dat ik dat in de buitenlucht tussen fijne collega’s kan doen, is een mooie surplus. “

 

 

Wil jij onze metsers van dichtbij bewonderen? Dat kan! Neem vrijblijvend contact op met Tim Building en laat ons metstalent jouw droomhuis in elkaar zetten.