Kies je voor een kelder of een kruipruimte?

Spannend, bouwplannen in het vooruitzicht! Dat brengt niet alleen een hoop vreugde en spanning met zich mee - het is nu ook tijd om heel wat beslissingen te maken over je toekomstige droomhuis. Eén van die keuzes: ga je voor een kelder, een kruipruimte of wil jij helemaal niets onder je huis? Om jou zo goed mogelijk te helpen met die vraag, zetten we de voor- en nadelen van elke keuze graag op een rijtje.  

Samen bouwen aan jouw (t)huis? Neem contact op! 

First things first waarom kies je best voor een kelder of een kruipruimte? 

Laten we beginnen bij de keuze om je woning al dan niet te voorzien van een kelder of kruipruimte in de eerste plaats. Onze aanrader? Kies hoe dan ook voor een ruimte onder je huis. Akkoord, dat is een hele investering - maar wel eentje die sowieso veel oplevert. 

Waarom? Door voor een kelder of kruipruimte te kiezen, creeer je ten eerste extra ruimte om je leidingen op een niet-zichtbare plek weg te bergen. Maar dat is niet alles. Door je huis niet volledig op de grond te laten steunen, maar te kiezen voor een kelder of kruipruimte heeft je huis meteen een stevige fundering om op te bouwen. Daar heb je op lange termijn sowieso baat bij. 

Neem een kijkje bij onze landelijke realisaties om te zien hoe we doen wat we beloven 

 

Kelder vs. kruipruimte: alle voor- en nadelen op een rijtje 

Oké, je weet nu dat het goed is om in een kelder of kruipruimte onder je woning te investeren. Hoog tijd om die twee dus tegen elkaar af te wegen. 

De kruipruimte 

Beginnen doen we met de kruipruimte. Maar wat is dat net? Wel, zoals de naam doet vermoeden is de kruipruimte een niet al te hoge ruimte onder je huis. Bekijk het als een soort mini-kelder waar je op handen en voeten door moet en waar je je afvoerleidingen netjes kan laten doorlopen.  

Het grote voordeel van een kruipkelder is dat de kostprijs ervan relatief laag is. Echter is het - omdat de ruimte niet zo hoog noch breed is - geen extra opbergruimte. Dat is zeker een factor om rekening mee te houden bij je keuze. 

De kelder 

De kelder dan? Die kan je op zijn beurt wel gebruiken als extra opbergruimte, of zelfs als extra leefruimte - denk aan een fitness, een bureau,... - in te richten is. En ook in deze ruimte kan je je leidingen, maar ook andere apparatuur zoals je  boiler en meer kwijt.  

Het nadeel van een kelder tegenover een kruipruimte? Uiteraard is de kostprijs van een kelder wel wat hoger. Wil je dus liever je budget verdelen over de andere kamers? Dan is een kruipruimte in jouw geval een beter idee.  

Ontdek hier hoe we maximaal wind- en waterdicht bouwen aan jouw woning 

 

Bouwen we binnenkort mee aan jouw woning? 

Zelf bouwplannen in het vooruitzicht? Klaar om aan je droomwoning (mét kelder of kruipruimte ;-) ) te beginnen? We helpen je er graag mee! Neem contact op en vraag je offerte aan - dan beginnen we er samen aan!  

Neem contact op met Tim Building!