Betonwerken: een waterdichte basis

Zoek je een betrouwbare specialist voor betonwerken? Gevonden! Reken op de jarenlange ervaring en expertise van Tim Building voor betonkelders, funderingen en betonverharding.

Ondergrondse betonwerken

Beton is een bijzonder betrouwbaar, solide materiaal om - letterlijk! - op te bouwen. Weg met de gemetste kelders: Tim Building kiest resoluut voor betonwerken als basis voor jouw woonproject. We werken met beton voor verschillende ondergronden:

Betonnen vloerplaat
Wanneer je geen kelder- of kruipruimte onder je huis wenst, plaatsen we een betonplaat op de volle grond, voorzien van een vorstrand. Dit is een prima fundering wanneer er geen onderkeldering is, omdat de betonplaat ervoor zorgt dat de draaglasten van het gebouw evenwaardig verdeeld worden over de grond.

 

Betonnen kruipruimte
Wanneer de vaste ondergrond niet voldoende diep zit, is het vaak interessanter om een kruipruimte te voorzien, zodat de fundering wat dieper in de grond komt te zitten. Via de kruipkelder is er ook gelegenheid om ondergrondse bedrading of loodgieterij te voorzien.

 

Betonnen kelder
Wil je een volwaardige kelder waarin je rechtstaand kan bewegen, dan voorzien we een volledig betonnen kelder. Op deze manier heb je een handige extra bergruimte onder je woning, die waterdicht en koel is. Beton heeft als grote voordeel dat het al vanaf een dikte van 30cm volledig waterdicht is. Met een betonnen kelder vermijd je problemen met opstijgend vocht.

Bovengrondse betonwerken

Ook voor de rest van je woning en de aanhorigheden kiest Tim Building vaak en graag voor de veelzijdigheid van beton. Enkele voorbeelden waarbij betonwerken een uitstekende keuze zijn:

Buitenverharding
Een betonplaat is een ideale oplossing als afwerking voor je terras, oprit of toegangspad. We maken een randbekisting in de gewenste vorm en gieten daarin de beton. Deze werkwijze maakt dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn en in principe iedere vorm mogelijk is. Niveauverschillen, trappen, verschillende soorten afwerkingen: Tim Building maakt ze allemaal op maat.
Ook de kleur bepaal je helemaal zelf. Onze betonwerken zijn al lang niet meer enkel koel grijs. Al naargelang jouw wensen kunnen we bij het gieten een kleurstof toevoegen, waardoor de uiteindelijke look van je beton volledig in harmonie is met de stijl van je woning en haar omgeving. Bruine en blauwe tinten worden het vaakst gekozen.  

Constructiebeton
De hedendaagse woonstijl is drastisch veranderd ten aanzien van de gecompartimenteerde bouwstijl van enkele decennia geleden. Een grote, open leefruimte staat hoog op de verlanglijst, waardoor er veel minder gesteund kan worden op binnenmuren. Desondanks moet de benedenverdieping wel het gewicht van de bovenverdieping(en) kunnen opvangen. Daarom kiezen we voor betonbalken, die betrouwbaar en drukvast zijn. Op de zijmuren van je woning worden betonbalken als overspanning geplaatst, waardoor de belasting wordt overgedragen naar de fundering.

 

Betonnen draagvloeren
Bij Tim Building maken we graag gebruik van breedvloerplaten of gewelven om een betonvloer te bekomen. Er wordt een prefab betonplaat van 5cm boven elke verdieping geplaatst, die vervolgens met een laag beton overgoten wordt. Zo winnen we aanzienlijk wat tijd en zijn we verzekerd van een solide, stevige basis.

 

Betonnen trappen
Een betonnen trap heeft heel wat voordelen ten opzichte van een houten trap. Ze maken geen lawaai of kraken niet en behouden altijd hun originele vorm. Bovendien kan je de betonnen trap naderhand bekleden zoals je zelf wil: hout, natuursteen, tapijt, …
Een betonnen trap is heel sterk en stabiel, en heel eenvoudig te plaatsen. Bovendien valt de prijs een heel stuk voordeliger uit dan een houten variant.

Waarom Tim Building houdt van betonwerken

Tim: “De combinatie van staal en beton vormt een bijzonder sterk geheel. Beton is een fantastisch bouwmateriaal omdat het eenvoudig te verwerken is én ter plaatse op maat gemaakt kan worden. Het vervormt nooit, kan alle denkbare vormen aannemen en is zowel boven- als ondergronds geschikt. Eigenlijk kunnen we niet zonder: zelfs de houtskeletbouw is gestoeld op een betonnen fundering.

Met betonwerken kunnen we met zekerheid een waterdicht, oerdegelijk resultaat leveren.