Veiligheid: altijd de #1 prioriteit op onze werven

Bij Tim Building zetten we jouw woning altijd voorop. Eenmaal we op de werf staan, hebben we echter nog 1 grotere prioriteit. Namelijk: ervoor zorgen dat jouw bouwproces ten allen tijde zo veilig mogelijk verloopt.

Daar nemen we dan ook alle mogelijke maatregelen voor door o.a. de nodige CBM-middelen (collectieve beschermingsmiddelen) en PBM-middelen (persoonlijke beschermingsmiddelen) te voorzien op al onze werven en door een veiligheid- en gezondheidsplan op te stellen.

Wist je bovendien dat er voor elk bouwproject een veiligheidscoördinator langskomt op de werf? We leggen je er hieronder graag alles over uit en vertellen je hoe we ook op jouw werf de veiligheid bewaken.

Samen veilig  bouwen aan jouw (t)huis? Neem contact op!

Het veiligheid- en gezondheidsplan (VGP): veilig, zelfs voor we de werf betreden

Beter voorkomen dan genezen: een motto dat we graag hanteren bij Tim Building. En dan al zeker als het gaat over veilig bouwen. Daarom wordt bij aanvang van bouwwerken altijd een (wettelijk verplicht) veiligheid- en gezondheidsplan opgemaakt op maat van de werf.

Wat vind je daarin terug? Onder andere de projectomschrijving, de organisatie der werken, de bouwplaatsvoorzieningen, de geldende veiligheidsvoorschriften, specifieke risico’s die eigen zijn aan het project en een procedure bij incidenten. Dat plan wordt dan ook altijd op de werf bewaard.

Collectieve en persoonlijke beschermingsmiddelen (CBM & PBM) op de werf

Op en rond de werf dan, voorzien we ook maximaal in veiligheidsmaatregelen. Zo zijn er in eerste instantie de CBM (collectieve beschermingsmiddelen). Die omvatten alle technische middelen die de risico’s op ongevallen verkleinen voor iedereen op de werf.  Denk hierbij maar aan werfhekken, stevige stellingen met leuningen, valbeveiliging, maar bijvoorbeeld ook de maatregelen voor het dichtleggen van openingen tijdens de ruwbouwfase, enzovoort.

Daarnaast wordt elke medewerker op de werf ook voorzien van PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) zoals een helm, veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril, gehoorbescherming en meer.

Strikte opvolging, maximale bijscholing: zo bouwen we veilig op elke werf

Hoe maken we de veiligheid die we beloven nu concreet? Ten eerste volgen we ten allen tijde de geldende veiligheidsregels - denk aan de regels rond stellingen, werfinrichting, hefwerktuigen en meer - optimaal op. Onze werfleiders en verantwoordelijken op de werf kijken hier dan ook strikt op toe. Periodiek worden ook onze  bouwkranen en valharnassen gekeurd door een onafhankelijk erkend keurmechanisme.

Daarnaast vinden we het erg belangrijk om onze bouwexperts ook maximaal bij te scholen. Zo weten ook zij ten allen tijde hoe ze zo veilig mogelijk kunnen werken. Naast de sinds kort verplichte Veiligheidsopleiding voor nieuwkomers in de bouw staan ook bijkomende opleidingen zoals EHBO-trainingen,Veilig werken op hoogte”- en “Snelopbouwkraan”-lessen  jaarlijks op onze lijst.

Neem een kijkje bij onze landelijke realisaties om te zien hoe we doen wat we beloven

De veiligheidscoördinator: wie, wat, hoe?

Elke werf krijgt tot slot ook meerdere bezoeken - zowel tijdens het ontwerp als tijdens de bouwwerken - van een veiligheidscoördinator. Dit is verplicht bij zowel nieuwbouw als renovatie, ongeacht de aard, omvang, grootte, risicograad en meer van de bouwwerken.  Zo wordt het risico op arbeidsongevallen op en rond de werf vermindert.

De veiligheidscoördinator maakt tijdens elk bezoek een verslag op met eventuele opmerkingen, beelden en andere bevindingen. Die stuurt hij dan op naar de bouwheer (de opdrachtgever), de ruwbouwaannemer en de architect. Die verslagen worden gebundeld in een coördinatiedagboek.

Na de werken wordt dan een postinterventiedossier (PID) opgesteld door de coördinator, met daarin relevante informatie en alle maatregelen die genomen moeten worden bij onderhouds- of verbouwingswerken die nog volgen.

Ontdek hier hoe we maximaal wind- en waterdicht bouwen aan jouw woning

Een bouwproject op de planning? We werken graag mee!

Zie je jouw bouwproject al helemaal voor je? Is het voor jou een geruststelling om te lezen dat wij ook voor jouw bouwproject veiligheid helemaal voorop zetten? We horen het graag! Neem contact op of vraag je offerte aan - dan ontvangen we jou graag op ons hoofdkwartier om te bekijken hoe we van jouw bouwproject jouw droomwoning kunnen maken!

Neem contact op met Tim Building!