Een landelijke woning bouwen? Dat doe je met expert Tim Building!

‘s Ochtends de gordijnen opendoen en meteen een weiland of een stuk bos aanschouwen: eerlijk, wie droomt er niet van? Voor wie in de stad woont, wordt dat moeilijk. Daarom kiezen heel wat mensen dezer dagen voor een landelijke woning, omringd door de natuur.  

Mooi? Dat absoluut. Maar bij het bouwen of renoveren van zo’n woning komen ook heel wat extra’s kijken. Gelukkig ben je bij Tim Building aan het juiste adres: onze expertise en ervaring met bouwen ‘op de boerenbuiten’ maken van ons jouw ideale partner in crime. We vertellen je er graag meer over.  

Samen bouwen aan jouw (t)huis? Neem contact op! 

Landelijk bouwen: waarom neem je best een vakexpert onder de arm?  

Dikke dorpels, speciale soorten gevelsteen, steense dagkanten, een noorbomen dak met tegelpannen,... De landelijke bouwstijl beschikt over heel wat specifieke elementen die hem zo ongelofelijk knap maken. Logisch dus, dat ook jij voor die bouwstijl kiest. Maar hoe zorg je ervoor dat het resultaat ook authentiek aanvoelt? 

Onze raad? Vertrouw jouw bouwwerken toe aan experts met kennis van zaken. Bepaalde manieren van metselen, bepaalde materialen, bepaalde afwerkingen… Bij Tim Building hebben we heel wat ervaring met het bouwen en renoveren van alle soorten landelijke woningen. We weten dus ook wat werkt en wat niet werkt voor zo’n woning. Die kennis en expertise zetten we graag in voor jouw woning: van raadgeving tot uitvoering.  

Neem een kijkje bij onze landelijke realisaties om te zien hoe we doen wat we beloven 

 

Wind- en waterdicht bouwen: dé prioriteit voor landelijke woningen 

Belangrijk voor elke woning, maar nog extra belangrijk voor wie landelijk bouwt: water- en winddichtheid. Wanneer je je landelijke woning bijvoorbeeld bouwt, doe je dat vaak temidden van een weiland, of omringd door bijvoorbeeld bomen of open ruimte. Logischerwijs is het gevolg daarvan dan ook dat je meer blootgesteld wordt aan alle natuurelementen. Daar ben je best op voorzien. 

Bij Tim Building besteden we de hoogste prioriteit aan het zorgen voor een fundering die goed gelegd is en een woning die perfect geïsoleerd is. Regent het buiten? Woedt er een flinke onweersbui (want ja, op het ‘platteland’ kan het weer al eens érg eigenzinnig zijn)? Geen probleem. Wij zorgen ervoor.  

Nog een groot voordeel van wind- en waterdicht bouwen waar je niet meteen bij stil staat? Je hoeft je geen zorgen te maken over ongedierte! Ongewenste gasten die je vaak vindt op het platteland - denk aan mieren, muizen,... - blijven dankzij deze degelijke isolatie namelijk ook buiten. :-) 

Ontdek hier hoe we maximaal wind- en waterdicht bouwen aan jouw woning 

 

Bouwen we binnenkort mee aan jouw landelijke woning? 

Heb jij landelijke renovatie- of bouwplannen in Lier, Lint en omstreken? En zie je zo een woning op het platteland al helemaal zitten? We vliegen er graag met jou in! Vraag gemakkelijk een offerte aan of contacteer ons, dan ontvangen we jou met plezier op ons kantoor om te bespreken hoe we ook jou dat landelijke uitzicht kunnen bezorgen vanuit je slaapkamerraam.  

Neem contact op met Tim Building!